Skip to main content

MikroTik RouterMikroTik. Niet een naam waar je misschien direct aan denkt als je op zoek ben naar router, access point of switch. Toch timmert dit merk uit Letland sinds 1996 hard aan de weg met haar netwerkoplossingen. En niet zonder succes. Ook in Nederland zie je steeds meer MikroTik apparatuur verschijnen binnen bedrijven en datacenters.

 

Een klein stukje geschiedenis

MikroTik is in 1996 gestart met het ontwikkelen van router-software onder de naam RouterOS. Deze netwerksoftware is gebaseerd op Linux en maakt van een normale PC of server met enkele netwerkkaarten een zeer veelzijdige router. In 2002 is MikroTik begonnen met het ontwikkelen van eigen hardware voor RouterOS. Hiermee werd RouterBOARD een feit.

Veelzijdig

Inmiddels beschikt MikroTik over een breed portfolio aan professionele netwerkproducten zoals routers, access points en netwerkswitches. Zowel voor de klein zakelijke markt als (draadloze) internetproviders en datacenters. En al deze producten beschikken over hetzelfde besturingssysteem: RouterOS. Wel zo makkelijk!

Uit zichzelf beschikt RouterOS over zeer veel configuratiemogelijkheden. Hiermee is het veelzijdig inzetbaar. De producten van MikroTik werken bijzonder stabiel en zijn hiermee vergelijkbaar met merken als Cisco en Juniper. Maar wel voor een veel vriendelijkere prijs!

Prijs-kwaliteit

De hoge kwaliteit van MikroTik producten in combinatie met betaalbare prijzen maakt dat MikroTik zeer sterk is gegroeid in landen als Indonesië en India. Maar ook bijvoorbeeld in veel landen in Oost-Europa is MikroTik populair. Veel (draadloze) internetproviders werken in deze landen volledig met MikroTik.

MikroTik router - RB1100AHx4

En nu ook jouw bedrijf?

Het succes van MikroTik is in Nederland niet onopgemerkt gebleven. De laatste tijd begint MikroTik hier meer door te dringen als merk voor professionele netwerkoplossingen.

Bij Signalworks zijn we al jaren fan van MikroTik en zijn we ook MikroTik gecertificeerd. Wil je weten wat Signalworks en MikroTik voor jouw bedrijf kunnen betekenen, neem dan gerust contact op met ons!