Een straalverbinding is een goedkoop en betrouwbaar alternatief voor een bekabelde verbinding. Met een straalverbinding is het mogelijk om een draadloze netwerkverbinding  te realiseren tussen twee locaties. Afstanden tot 30 kilometer zijn hiermee mogelijk.

Wat is een straalverbinding?

Met een straalverbinding wordt draadloos een netwerk- of internetverbinding tot stand gebracht tussen 2 locaties. Je kunt hierbij denken aan 2 kantoorgebouwen of bijvoorbeeld een kantoor en bedrijfshal. De afstand kan variëren van enkele meters tot tientallen kilometers. Enige voorwaarde is dat er een vrije zichtverbinding tussen beide objecten aanwezig is.

Waarom kiezen voor een draadloze verbinding?

Straalverbindingen worden gebruikt als betrouwbaar alternatief voor vaste netwerkverbindingen wanneer een vaste verbinding niet mogelijk of te duur is.

Een straalverbinding kan worden gebruikt als primaire internetverbinding, uitbreiding van het interne netwerk of bijvoorbeeld als backup-verbinding.

Een draadloze netwerkverbinding is veelal goedkoper dan de aanleg van een vaste verbinding met bijvoorbeeld glasvezel. Daarnaast zijn de draadloze verbindingen zeer betrouwbaar en zijn gigabit-snelheden zonder meer mogelijk.

Frequenties

Voor draadloze netwerkverbindingen zijn meerdere frequenties toepasbaar. Naast de bekende 5GHz-band wordt ook gebruik gemaakt van 60GHz. Het voordeel van deze laatste frequentie is de grote bandbreedte en afwezigheid van storingen. Wel is de maximale afstand beperkt is tot 2 kilometer. Voor grotere afstanden wordt gebruik gemaakt van 5GHz.

Maatwerk

Straalverbindingen zijn maatwerk. Geen situatie is hetzelfde. Van te voren komen we dan ook langs voor een Line-of-Sight meting.

 

Wil je meer weten over straalverbindingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

60 GHz straalverbinding met een 5 GHz backup straalverbinding